Om oss

Vi som har Engsbron's kennel är Erica Dereman Grybäck och Johan Grybäck, vi bor och har kenneln en bit utanför Fränninge.

Båda två har haft hundar i våran närhet sedan barnsben. I våra respektive familjer växte vi upp jämsides med familjernas strävhårs taxar.

Kanske inte helt konstigt det blev en strävhårig ras!

Erica är den som sköter kennelns grund rullianser, där hennes stora kunnande inom genetik, anatomi, massage och fysioterapi, kommer till god användning.

Då strävhåriga raser kräver pälsvård med jämna mellan rum, börjar hon också att bli en fena på att trimma hundar.


Johan har hand om den avancerade dressyren, mentala utvärderingar, den jaktliga träningen i kenneln,  där hans stora kunnande inom hundars inlärning och beteenden kommer väl till användning.

Vad gäller jakten så är vår passion jakt med drivande hundar och allra helst jakt på vildsvin med Basset Fauve de Bretange.  

Där finns inget som slår ett trångt buktande vildsvinsdrev, med en Basset Fauve de Bretagne.

Varför Basset Fauve de Bretagne?

Vi valde BFdB för dess allround jagande egenskaper och då speciellt med tanke på dess jaktsätt när den jagar vildsvin. 

Basset Fauve de Bretagne  ska jaga allt vilt med ett långsamt och balanserat drevsätt med ett väl hörbart och bra skall.                                                                                                                         Som jag fick lära mig av min far! Den perfekta drivande klövviltshunden ska jaga så sakta att viltet endast hålls i rörelse, så det sakta flyttar sig runt i sitt eget hemområde.


Vill man jaga Rådjur, Räv, Dov, Kron och Vildsvin med långsamt drivande hund, då är en BFdB från Engsbron's kennel rätt för er!


Engsbron's kennel, Ängsbrovägen 15, 275 68 Vollsjö, +46733-781685
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång